top of page

Unlimited & Sensitive Leadership

RITA LENAERTS

BUSINESS JAARTRAJECT

Ben jij een Sensitieve Leider?

Je gevoeligheid, gecombineerd met je sterke drive om te presteren, maakt je heel sterk.

Maar het maakt je ook vatbaarder voor stress, emotionele overweldiging en te veel nadenken - dit alles weerhoudt je ervan om je volledige potentieel op het werk te bereiken.

Klinkt dat bekend? Dan ben je misschien een Sensitive Leider - een term die ik heb bedacht om gevoelige leiders zoals jij te beschrijven. 

Het goede nieuws is dat je niet de enige bent. En nog belangrijker, je hoeft niet zo te leven. Het is mogelijk om zonder stress van succes te genieten.

Het is heel goed mogelijk om je ambitie op een gezonde manier te kanaliseren en je gevoeligheid te gebruiken als de superkracht die het is. Laat me je laten zien hoe.

"If you always do what you always did, you will always get what you always got."

Een quote van van Albert Einstein.

En hoe waar is het dat “wanneer je altijd doet wat je altijd deed, je altijd krijgt wat je altijd kreeg”. Als men namelijk altijd tegen de punt van de tafel loopt en niets aanpast in zijn handelen (in dit geval loop route) dan zal men iedere keer weer tegen die pijnlijke punt aan blijven lopen. En hoe bijzonder is het dan dat men dan in eerste instantie tegen de tafel gaat mopperen, soms zelfs de tafel een andere plek geeft. En dat kan natuurlijk ook anders!

Ik denk namelijk dat wijzelf het uitgangspunt voor verandering zijn. Het is erg makkelijk om de ander (of iets anders) te willen laten veranderen. Mijn ervaring heeft inmiddels geleerd dat het effectiever is wanneer ik bij mijzelf te raden ga en daar mijn eerste verandering teweeg breng. En de resultaten zijn soms zeer verrassend.

Van buitenaf lijkt het alsof je alles hebt.

Een geweldige baan, een opwaarts carrièretraject, een gestage stroom van prestaties.

Maar van binnen ... voelt het soms aan als een ravage.

 • Je denkt te veel na en bent niet in staat om aan het eind van de dag "uit te schakelen" of los te koppelen van werkzorgen.

 • Je voelt je schuldig als je nee zegt, neemt vaak te veel op je en vindt het moeilijk om grenzen te stellen en mensen te vermijden.

 • Je maakt je zorgen dat je niet goed genoeg bent, en het imposter-syndroom weerhoudt je ervan om je uit te spreken en waarde te bieden.

 • Je voelt je emotioneel reactief en elke kritiek of tegenslag stuurt je in een negatieve spiraal.

Je bent niet de enige die zich zo voelt. Sensitive Strivers – slimme, gedreven, sensitieve professionals zoals jij en ik – doen dat vaak.

 

Emotionele intelligentie en ambitie zijn de kenmerken van een krachtpatser. Maar als er niets aan wordt gedaan, kunnen ze ook stress en zelftwijfel aanwakkeren en ervoor zorgen dat je niet ten volle kunt genieten van je succes. Dat is waar Sensitive Striver executive en leiderschapscoaching om de hoek komt kijken. 

Wat krijg je tijdens de VIP-coaching:

Na een decennium van dit werk te hebben gedaan, heb ik de drie componenten geïdentificeerd die nodig zijn om emotioneel en professioneel te gedijen als een gevoelige leider. Deze componenten zullen je helpen de vaardigheden en hulpmiddelen te ontwikkelen die nodig zijn om van succes te genieten zonder de stress en twijfel aan jezelf die je nu ervaart.

01

Kom tot de kern van je uitdagingen

 

Door je zelfbewustzijn te vergroten, kun je begrijpen hoe gevoeligheid je gedrag heeft gevormd, evenals je kijk op jezelf en je carrière. 

We beginnen met mijn eigen STRIVE-diagnose, die is ontworpen om je specifieke groeimogelijkheden te identificeren en te definiëren. Gewapend met deze gegevens identificeren we de topprioriteiten voor het coachingstraject die onze samenwerking leiden. 

02

Verander gevoeligheid in een kracht

Het is van cruciaal belang om te leren hoe je gevoeligheid kunt gebruiken om je ambitie te ondersteunen, in plaats van zelf-saboterende gedragingen en gedachten aan te wakkeren.

Door middel van bewezen, praktische strategieën creëer je gewoonten waarmee je kunt gedijen als een gevoelige strever. Dit omvat tactieken om overdenken te beheersen, het bedrieglijke syndroom te navigeren, assertiviteit en grenzen te cultiveren en perfectionisme los te laten.

03

Creëer een pad voor de toekomst

 

Onzekerheid kan ertoe leiden dat gevoelige strevers succes nastreven op de voorwaarden van anderen in plaats van op hun eigen voorwaarden. We moeten je ware waarden en prioriteiten blootleggen, zodat je persoonlijk zinvolle doelen kunt bereiken.

Door je ambitie af te stemmen op je authentieke verlangens, ontdek je een verborgen bron van zelfvertrouwen en kracht om de persoon te worden die je wilt zijn.

Privé coaching is voor jou als…

 • Je je diep identificeert met het zijn van een Sensitieve Leider. Je bent een diepe denker en voeler. Je bent gedreven, ambitieus en wilt altijd meer doen en bereiken. Je bent aardig, meelevend en toegewijd aan anderen (je omgeving, je gezin, enz.) - soms tot een fout. Privé coaching is geschikt voor jou als je een door en door Sensitive Striver bent. 

 • Je een duidelijk doel hebt dat je nastreeft in je huidige leven. Je zoekt praktische ondersteuning om je leiderschapsprestaties te verbeteren. Dat kan een interne doelstelling zijn, zoals meer assertiviteit of zelfvertrouwen. 

 • Je gelooft in je potentieel. Je waardeert het positieve in elke situatie en ziet ook de kans achter elke uitdaging. Mogelijkheid inspireert je. Hoop drijft je. Je staat onvermoeibaar open voor verbetering en leren. Je hebt een optimistische houding en een constructieve lens naar alles wat je doet - inclusief coaching. 

 • Je bereid bent om van jezelf een prioriteit te maken. De leiders die de grootste resultaten van coaching zien, zijn degenen die het proces serieus nemen. Ze vullen hun formulieren in, komen volledig opdagen voor sessies, maken aantekeningen, voeren de stappen uit die we bespreken en besteden tijd aan het kritisch reflecteren op zichzelf en hun ervaringen. 

Privé coaching is niets voor jou als...

 • Je onduidelijk bent over je toekomst. Mijn coaching is bedoeld voor diegenen die groei en emotionele stabiliteit willen vinden in hun huidige leven. 

 • Je wilt dat iemand je vertelt wat je moet doen. Coachen is vergelijkbaar met het beklimmen van een berg met een sherpa. De Sherpa wijst de weg en geeft je tools om te slagen, maar uiteindelijk ben jij degene die het doel definieert en het pad bewandelt. Ik volg de filosofie dat jij jezelf het beste kent en dat jij als cliënt de coachingsfocus aanstuurt. Dat betekent dat ons werk samen inspeelt op wat jou naar onze sessies brengt.

 • Je vastbesloten bent om excuses te maken. Je haalt uit coaching wat je erin stopt. Als je vaak zegt dat je het “te druk” hebt of “geen tijd kunt vinden” voor je topprioriteiten – zelfs met de juiste hulp – dan ben ik niet de juiste coach voor jou. Als je geen actie onderneemt op basis van de strategieën die we in onze sessies bespreken, kun je nooit resultaten verwachten. Ik werk alleen met klanten die eigenaarschap nemen voor de veranderingen die ze zelf willen zien.

 • Je moeite hebt met verantwoordelijkheid en discipline, dit zijn hoge waarden - en kwaliteiten die ik zoek in de klanten waarmee ik werk. Mijn meest succesvolle klanten zijn zeer gedisciplineerd, georganiseerd en proactief in hun leven, en ze brengen diezelfde energie in coaching. Ik ben niet de juiste coach voor jou als je iemand bent die vaak van focus verandert of wordt afgeleid door glimmende voorwerpen. 

 • Je niet bereid bent om je ongemakkelijk te voelen. Mijn coaching daagt je uit om je gedachten te herformuleren en je acties te veranderen. Het vereist moed en kracht om jezelf naar buiten te brengen, nieuwe dingen te proberen en het innerlijke werk te doen om resultaten te bereiken.

"If you always do what you always did, you will always get what you always got."

Een quote van van Albert Einstein.

En hoe waar is het dat “wanneer je altijd doet wat je altijd deed je altijd krijgt wat je altijd kreeg”. Als men namelijk altijd tegen de punt van de tafel loopt en niets aanpast in zijn handelen (in dit geval loop route) dan zal men iedere keer weer tegen die pijnlijke punt aan blijven lopen. En hoe bijzonder is het dan dat men dan in eerste instantie tegen de tafel gaat mopperen, soms zelfs de tafel een andere plek geeft. En dat kan natuurlijk ook anders!

Ik denk namelijk dat wijzelf het uitgangspunt voor verandering zijn. Het is erg makkelijk om de ander (of iets anders) te willen laten veranderen. Mijn ervaring heeft inmiddels geleerd dat het effectiever is wanneer ik bij mijzelf te raden ga en daar mijn eerste verandering teweeg breng. En de resultaten zijn soms zeer verrassend.

bottom of page