top of page

Unlimited & Sensitive Leadership

RITA LENAERTS

INTEGRATIEVE COACHING voor bedrijven

 

De veranderkracht van mensen is universeel,
maar de af te leggen route van de mens om bij zijn of haar oplossing te komen is uniek.

Bij de integratieve begeleiding wordt uitgegaan van de mens als geHEEL, met verbinding tussen lichaam, geest en omgeving. 

En is dus gebaseerd op een holistisch denken. De gedachten, gevoelens en gedragingen, psychische en lichamelijk functioneren van mensen worden gezien in verhouding tot elkaar. De mens als geheel.

Alle wijsheid ligt in de mens verborgen.

HEEL staat voor het gegeven dat alles in iedereen aanwezig is om te leven en te werken op een eigen authentieke wijze.

Klaar om te groeien?

Leven en werken zijn een pad van groei en verandering. Soms stoten we onderweg op hindernissen, wegomleggingen of stellen we vast dat we delen van onszelf of van ons bedrijf willen veranderen.

Hoe zou het zijn als je zou kunnen leren om meer keuzevrijheid en bewustwording te krijgen over hoe je je voelt, denkt en handelt. En steeds opnieuw kansen voor groei in jezelf, je werk, je relaties vindt?

 

Wat is coaching?

De term coaching wordt al heel lang gebruikt, meestal in de sport. In de kern is coaching het proces waarbij een coach een persoon of een groep mensen helpt om te komen waar ze willen zijn. Het is eenvoudig in concept. Mensen zijn vaak verbaasd over hoe snel resultaten kunnen zichtbaar worden bij het werken met een ervaren coach!

 

Een organisatie of bedrijf zal bijvoorbeeld een coach inschakelen om samen met een individu of een team creatief, efficiënt of beter samen te werken. Mensen werken vaak samen met coaches om te helpen met hun carrière, relaties of gezondheid. Coaches kunnen ook mensen helpen die verandering willen aanbrengen in hun leven of werk en wil groeien, maar die hulp nodig hebben bij het beslissen waar ze naartoe willen.

Coaching heeft ook altijd een positief effect op andere werk- en privégebieden van mensen zelf.

 

Integratieve Coaching

Integratieve Coaching helpt je om je onbewuste geest aan te boren om inzicht, duidelijkheid en vooral positieve verandering te bekomen. Elke sessie bevat op onderzoek gebaseerde technieken die zijn voortgekomen uit neurowetenschappen, communicatie, NLP, kwantumfysica, Theorie U, Kernkwaliteiten. We bespreken waar je op gecoacht wil worden en dan gaan we van start. Als je nog niet weet waar te beginnen? Geen probleem! Dan gaan we samen op zoek.

Het doel van elke sessie is om bewust of onbewust te werken aan bewustzijnsontwikkeling. Met behulp van een coach, kun je bewust worden van hetgeen nog niet ‘gezien’ en 'begrepen' is in jouw binnenwereld. Dit maakt je innerlijke dialoog kwalitatiever. Wat zichtbaar gemaakt wordt, komt in beweging. 

Het is de bedoeling om jezelf in je volle potentie te leren kennen. Alsof het, zowel innerlijk als uiterlijk, klopt wat je doet! Voor iedereen voelt deze staat van ‘zijn’ anders. Meestal voelt het ook, alsof je bijdrage voor een groter belang is dan dat van jou alleen.

 

Integratief leiderschapscoaching

Ben je klaar om je werk en jouw bedrijf of organisatie naar een hoger niveau te tillen door te leren hoe je een snelle transformatie en groei mogelijk maakt?

Deze vorm van coaching gaat over het vinden van creatieve oplossingen voor uitdagingen die je in je organisatie of bedrijf tegenkomt.

Misschien ben je op zoek naar coaching voor jezelf om mensen op een nieuwe en betekenisvolle manier beter te betrekken bij jouw organisatie of bedrijf?

Misschien ben je op zoek naar een ondersteuning om medewerkers in jouw organisatie te helpen om te leren productiever en creatiever te werken?

 

Coaching gaat niet alleen over het oplossen van problemen. Het gaat veel meer over het stellen van krachtige vragen en het gebruik van op onderzoek gebaseerde technieken om verschuivingen te creëren. Zoals jij en ik graag op onze eigen ‘pad’ komen, en liefst zo snel mogelijk. Zo is het ook met organisaties en bedrijven. Het is belangrijk dat jouw organisatie of bedrijf het voor mekaar krijgt om zichzelf in hun volle potentie te manifesteren. Het lijkt dan alsof jouw organisatie of bedrijf gemakkelijk op zijn pad terecht gekomen is en het jou ook lukt om hierop te blijven. Zonder veel verlies en onnodige omwegen.

 

Ontwikkelen van organisaties door ontwikkeling van mensen is een onvermijdelijk proces. Ik breng ervaring uit het bedrijfsleven mee samen met ervaring met mensen.

Door onderzoek, reflectie, inzicht en met compassie begeleid ik individuele vragen en vragen vanuit organisaties en bedrijven.

Samen

Ik werk samen met klanten en indien nodig met andere deskundigen. Om zo tot het beste resultaat te komen. Iedere klant, elk probleem, elke situatie, elk moment vraagt weer om een unieke aanpak. Ik combineer eigen kennis en ervaring met die van anderen.

Maak een afspraak om te bespreken hoe ik een duurzame bijdrage kan leveren.

Coaching werkt heel flexibel, ik kom graag bij jou langs om te bespreken hoe coaching specifieker voor jou  en jouw  organisatie of bedrijf  zou kunnen werken.

 

WIJ

BEGELEIDEN MENSEN

met kennis, liefde en ervaring!

 

 

bottom of page